Tijdlijn tot en met 2017tijdlijn DNO voor website 

Bovenstaande tijdlijn geeft een beeld van de activiteiten die tot en met 2017 zijn gerealiseerd.

 

Activiteiten vanaf 2018:

 

DNO Diabetesdiëtist Kwaliteitskring

Het plan voor de DNO-kwaliteitskring is ontwikkeld om met andere deelnemers van DNO diabetesdiëtist te blijven werken aan kwaliteitsverbetering in de diabeteszorg en ervoor te zorgen dat deelnemers voldoen aan de eisen die de DNO diabetesdiëtist aan haar deelnemers stelt. Alleen op die manier kunnen we de belofte waarmaken dat we de organisatie zijn van diëtisten specifiek deskundig op het gebied van voeding en diabetes en gedrag.

Via deze link vind je meer informatie over de opzet van de DNO Diabetesdiëtist kwaliteitskring.

Pilot Kwaliteitskring Voedingsrichtlijn, afgerond

In mei 2019 heeft de eerste pilot DNO Diabetesdiëtist kwaliteitskring plaatsgevonden. Enkele bestuursleden en actief deelnemers DNO Diabetesdiëtist waren deelnemer. De pilot bestond uit 2 sessies en had als doel het realiseren van een actuele en dynamische voedingsrichtlijn in een optimaal gebruiksvriendelijk format. De vragen die naar aanleiding van de oproep aan het werkveld binnengekomen zijn, zijn gebundeld en gecategoriseerd en aan de werkgroep NDF Voedingsrichtlijn gestuurd. De structuur met leiding door kwaliteitskringbegeleider en methodiek werkt prettig. Inmiddels is een nieuwe pilot in voorbereiding.

Pilot Kwaliteitskring Hybride pompen, deelnemers gezocht 

Welke educatie/zorg geef je rondom dieetadvisering bij hybride insuline pompen (zoals de Minimed 670 G pomp).

 

We zoeken 6-8 enthousiaste diabetesdiëtisten, liefst met ervaring met deze insulinepompen. 
Initiatiefnemer: Syska Walgemoet
Kwaliteitskringbegeleider: Clementine Wentink
We organiseren dit in 2-3 bijeenkomsten op: 7 januari 2020, 4 februari 2020 en 3 maart 2020 waarschijnlijk van 16-18 uur in Utrecht of Nijmegen.
Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Syska Walgemoet.

NDF Voedingsrichtlijn Diabetes

DNO werkt al vanaf de eerste editie mee aan de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes, die door het DiabetesFonds financieel mogelijk wordt gemaakt. De herziening van de huidige richtlijn uit 2015 is gestart.